onsdag, november 29, 2006

2nd PICTOPLASMA CONFERENCE 2006 CONTEMPORARY CHARACTER DESIGN

We Share Our Mother's Health - The Knife


Musikkvideo av Motomichi Nakamura

1 Comments:

Blogger Insensatez said...

«Det er ærlig talt kjedelig for mennesker å bare møte andre mennesker. Det er mye morsommere å møte en helt annen type skikkelse.»

Sam Borkson, FriendsWithYou


For generasjonen som nekter å bli voksne arrangerte Pictoplasma i år sin andre konferanse i Berlin, et ledd av animasjons-fenomenet som foruten konferansene så langt teller to bøker og et verdensomspennende digitalt nettverk. I år var temaet ’the char’. Karakteren, figuren eller persontegnet har logoens logikk, like abstrahert eller rensket låner den seg til projeksjon eller fortolkning. Tilnærmingen er den samme som barnets, tegnet er tomt som en logo. Pictoplasma etterstreber avant-garden, definerer kommersielle interesser ut av prosjektet sitt, de vil inn til kjernen, og har så langt unngått å bli malappropriert av Disney og Dreamworks.*

Pictoplasma tar i år i bruk endel virkemidler for å sirkle inn og iscenesette den animerte figurens barndom og oppvekst. De vil løsrive seg fra den tradisjonelle pret á porter-maskoten, de vil sette opp et online fostrings- og adopsjonsprogram, de vil slippe figurene ut i gatene og opp på catwalks. Maskene er utarbeidet på grunnlag av animatørenes figurer, av profesjonelle klesdesignere.

Snitt har snakka med tre av dem som var der i år. De animatørene som har gjort inntrykk på dem inkluderer Doma, Studio aka, FriendsWithYou, Motomichi Nakamura, Gary Baseman og Furi Furi.


*legger Süddeutsche Zeitung til (nov.2005).

2:16 a.m.  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home